Jag heter Frida Birkehede och är en helt vanlig whiskyfantast, från början utan De Tre Heliga M:en – Man, Medelålders och Medlem i whiskysällskap. Har idag ändrat mig på en av dessa punkter, då jag numera är medlem i Laholm Whisky Society och kan även tänka mig att ändra mig på åtminstone ytterligare en av de återstående två punkterna. Gissa vilken.

Jag upptäckte whisky när jag var ungefär 19 år gammal, och då var den en Caol Ila 12. 2015 vann jag ett resestipendium i tidningen Allt om Whisky i samarbete med Berntson Brands och destilleriet Pulteney, där jag tillsammans med David Tjeder fick resa till destilleriet och slutligen välja ut ett fat till buteljering för den svenska marknaden: Old Pulteney Ambassador’s Single Cask 1997. Sedan dess har jag besökt många olika destillerier i flera olika länder och fått prova whisky från alla olika delar av världen – inklusive världens näst äldsta whisky! Idag underhåller jag min whiskypassion genom att hålla i provningar, jobba vid olika whiskymässor och skriva tidningsartiklar för nordens största whiskymagasin – Allt om Whisky.  Har du några frågor, funderingar eller synpunker får du väldigt gärna kontakta mig via bloggens facebooksida. Välkommen!

P1050813

Instagram: anglarnasandel.se