Alldeles strax ska vi påbörja resan hem och det enda som cirkulerar i min övertrötta hjärna är alla intryck och upplevelser de senaste dagarna har gett mig. Jag visste redan på förhand att detta skulle bli en fantastisk erfarenhet men riktigt såhär fantastisk kunde jag inte föreställa mig att det skulle bli. För att citera Dagens Ungdom: helt sjuuuukt galet!

“Strunt i det – skriv om fatet istället!” tänker ni. Nja, det blir inga spoilers här men det jag kan avslöja är att vi har enats om en helt fantastisk whisky från ett helt fantastiskt fat – lägger ni inte tassarna på denna rackare när den släpps senare i år finns det en överhängande risk att ni kommer att ångra det. Just sayin’!

Jag hade ett brinnande intresse för whisky innan detta stipendium, men detta intresse har fått så många fler dimensioner och förvandlats till en rasande hunger efter mer kunskaper och erfarenhet, allt tack vare Pulteney Distillery, Berntson Brands och Allt om whisky – samt min stipendiekollega David Tjeder. Det står mer klart än någonsin för min del att whisky kan man nörda ner sig i hur mycket som helst, men också att den enkla nöjet i att njuta av en fin dram tillverkad med omsorg och kärlek är minst lika viktigt. Jag kommer vid senare och fler tillfällen berätta mer om de olika aktiviteterna vi varit med om och hur det kändes att få välja ett fat som kommer att bära mitt namn, men just nu är det med en stor känsla av ödmjuk tacksamhet i kroppen som jag lämnar Skottland.