Håll i hatten, för nu har jag fått grönt ljus när det gäller att avslöja vissa detaljer kring dagens aktiviteter!

Vad sägs om frukost vid havet? Eller en personlig och väldigt intressant guidad rundtur av destillery manager Malcolm Waring? Eller en provsmakning av två unika fat – ett firstfill bourbon från 2000 och ett bourbonfat från 1989 som tidigare innehållit torvig whisky? Eller att få testa att buteljera och försegla en flaska? Eller en privat båttur till fyren Noss Head som inspirerat whiskyn med samma namn? Eller att ha sett delfiner för första  gången? Eller att ha fått besöka ett helt fantastiskt Wick Heritage Centre som var mer som än tardis än ett traditionellt museum? Eller att få ha skrattat gott till god mat och gott sällskap? Eller att fått ha lära sig mer ännu mer om 12:an, 17-åringen och 21:an? Eller att fått upptäcka hur fint rökt ost och whiskylikören Stroma faktiskt funkar ihop? Låter allt detta okej i era öron?

Det har varit helt otroligtmegafantastiskt. Och imorgon väntar val av fat som ska buteljeras för den svenska marknaden. Hur detta fat ter sig blir en hemlighet, men med tanke på de fat vi fått smaka idag är det bara att spara ihop för att köpa x antal flaskor senare i år – de vet sannerligen vad de sysslar med på Pulteney! Jösses Amalia – vilken dag…

Provning OP Noss Head lighthouse