Sitter just nu på flygplatsen och känner mig som ett barn kvällen innan julafton – förutsatt att tomten har med sig whisky, såklart!
Som vanlig slog resfebern till igår kväll, vilket inbebar allt för lite sömn och en väldigt trött make som fick panikskjutsa mig till tåget. Nu sitter jag istället av tiden på flygplatsen och får försöka underhålla mig själv så gott jag kan. Taxfree, frågar ni? Jajemän, säger jag!

Skulle bara titta. På riktigt. Istället såg en vänlig men bestämd försäljare sin chans att pracka på mig smakprov. Tråkigt! När han påstridigt tvingade mig att välja vilken irländare jag ville kände jag etikettreglernas lagbok väga tungt på mina axlar och pekade, av ren godhet från mitt hjärta, på en Teeling Small Batch Rum Cask.

Vilken irländare! Jag måste erkänna att jag lite fördomsfullt varit en smula styvmoderlig gentemot whiskey från den gröna ön, eftersom jag ibland tycker att de lite väl snälla och beskedliga – men ack så fel jag har haft! Okej, Teeling är inte en whiskey som beväpnar sig med basebollträ för att ge sig ut och härja på stan. Den är snäll. Men den är också rolig och lite charmigt stöddig. Om ni är ute efter något prisvärt, snudd på billigt, fullt med grön frukt, kola, farinsocker, kryddor, citrus och attityd kan jag varmt rekommendera denna rackare.

tummen upp för Teeling